Regionale taxicheques

Image cheque NEW (1)
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een systeem van taxicheques, bedoeld voor mensen met verminderde mobiliteit die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen en een laag inkomen hebben.
Om in aanmerking te komen voor regionale taxicheques met universele waarde moet u in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gedomicilieerd zijn en behoren tot één van de volgende groepen:
 • ofwel gehandicapt zijn (+9 punten, hetzij +66%) + ongeschiktheidsattest om het openbaarvervoer te gebruiken + WIGW-inkomen.
 • ofwel ouder zijn dan 75 jaar + ongeschiktheidsattest om het openbaar vervoer te gebruiken + WIGW-inkomen.
  Deze taxicheques met universele waarde (nominale waarde van 5 euro) zijn enkel geldig voor ritten met taxi binnen de perimeter van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of vertrekkende uit deze perimeter.
  Het beheer van deze cheques is aan Taxis Verts toevertrouwd. De gemeenten, OCMW of de aangesloten entiteiten die door de gemeenten zijn aangewezen, kunnen rechtstreeks bij ons cheques voor gewesttaxi bestellen.
Alleen de gemeenten / OCMW bepalen de begunstigden.
 • GEMEENTEN
  Om regionale taxicheques te bestellen, moet u zich als Gemeente van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of een aangesloten entiteit eerst registreren bij onze dienst Regionale Taxicheques.
Registratie gebeurt door ons het bijgevoegde document in te vullen en ondertekend terug te sturen naar het e-mailadres chequesregion@taxis.be.
 • CHAUFFEURS / EXPLOITANTEN
  Om uitbetaald te worden, beschikt de taxichauffeur over het gelijkvormigheidsattest afgeleverd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de gebruikte taxicheques. U dient zich vooraf te registreren bij onze diensten via het e-mailadres btchequesregion@taxis.be. We sturen vervolgens de documenten die ingevuld moeten worden om zich te registreren.
  Na bevestiging van de inschrijving sturen wij u het formulier dat nodig is voor de levering van taxicheques. De taxicheques kunnen dan elke werkdag tussen 9.00 en 16.00 uur van de 1ste tot de 24ste van elke maand bij ons op kantoor worden afgeleverd tegen ontvangstbewijs. Alleen cheques die de vervaldatum + 3 maanden niet zijn verstreken, worden terugbetaald.
  We herinneren u eraan dat alleen nieuwe taxivouchers kunnen worden afgegeven. Oude cheques uitgegeven door Edenred worden niet door onze diensten geaccepteerd en moeten aan dit bedrijf worden geretourneerd.
 • BEGUNSTIGDEN
  Alleen gemeenten, OCMW en de door de gemeenten aangewezen entiteiten kunnen regionale taxicheques uitgeven. Alleen zij bepalen de begunstigden en sturen hen de taxicheques.
  De taxicheques kunt u aanvragen en bekomen via uw gemeente / OCMW. Dat is uw enige aanspreekpunt.
  De minimale voorwaarden om een cheque te krijgen zijn:
 • GEDOMICILEERD ZIJN IN EEN DEELNEMENDE GEMEENTE EN
 • ofwel gehandicapt zijn (+9 punten, hetzij +66%) + ongeschiktheidsattest om het openbaarvervoer te gebruiken + WIGW-inkomen.
 • ofwel ouder zijn dan 75 jaar + ongeschiktheidsattest om het openbaar vervoer te gebruiken + WIGW-inkomen.
  Waaraan eventueel aanvullende gemeentelijke voorwaarden kunnen worden toegevoegd.
Niet alle Brusselse gemeenten verstrekken taxicheques. De deelnemende gemeenten  zijn: Anderlecht, Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Brussel, Etterbeek, Evere, Vorst, Ganshoren, Jette, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Joost Ten Node, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Lambrechts-Woluwe.