PERSBERICHT

De Horecafederatie Brussel en Taxis Verts slaan de handen in elkaar om Brussel te doen heropleven

BRUSSEL – De Horecafederatie Brussel en het bedrijf Taxis Verts bundelen hun krachten om de Brusselse horecasector, die zwaar getroffen is sinds het begin van de gezondheidscrisis, een boost te geven en zo het Brussels Gewest opnieuw doen leven. Taxis Verts zet hiervoor € 50.000 aan taxiritten opzij, waarvan gebruik kan worden gemaakt zodra de maatregelen op 9 juni worden versoepeld. Daarnaast zet het ook verschillende communicatieacties op.

“Met deze actie willen we restaurants en bars in Brussel steunen die, net als de taxisector, een zeer moeilijke periode doormaken sinds het begin van de gezondheidscrisis”, zegt Jean-Michel Courtoy, CEO van Taxis Verts. “Met deze samenwerking willen we bijdragen tot de hervatting van de activiteit in onze respectieve sectoren door het voor de Brusselaars gemakkelijker te maken om zich te verplaatsen. We zetten een reeks communicatie- en klantvoordeelacties op. Leden van de Brusselse Horecafederatie zullen hun klanten taxiritten ter waarde van € 10 kunnen aanbieden, zodat ze van en naar restaurants en bars kunnen gaan met de taxi. »De korting, in de vorm van een promotiecode, is bruikbaar voor een bestelling met in-app betaling in de Taxis Verts-applicatie. Details op https://taxisverts.be/nl/horeca-nl/

De Horecafederatie Brussel behartigt de belangen van Brusselse KMO’s en zelfstandigen die actief zijn in de horeca. “We hebben zojuist een historisch akkoord getekend met Taxis Verts. Nooit was zo’n overeenkomst getekend om de verplaatsingen van de klanten van onze Horecaleden te stimuleren en te vergemakkelijken’, zegt Fabian Hermans, bestuurder van de Federatie Ho.Re.Ca Brussel. “Restaurant La Patinoire bedankt Taxis Verts voor hun steun aan de Horeca”, vult Frédéric Eberhart, directeur van La Patinoire en lid van de Horecafederatie Brussel toe. 

Taxis Verts plant ook nog andere ondersteunende acties, zoals de samenwerking met de Franstalige nieuwszender LN24 voor het programma “#jaimemonresto”. Een initiatief dat restauranthouders een podium geeft en hen steunt in het kader van de volledige heropening op 9 juni.

Over de Horecafederatie Brussel

De Horecafederatie Brussel is de beroepsorganisatie die de Brusselse KMO’s en zelfstandigen in de horecasector verenigt, verdedigt en vertegenwoordigt. De Federatie is de enige professionele werkgeversorganisatie in Brussel die actief is en ten dienste staat van de hele horecasector. De leiders en belangrijkste actoren van de Federatie zijn allen professionals uit de horecasector.

Over Taxis Verts

Taxis Verts is in Brussel gevestigd en marktleider in on-demand transportdiensten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en omstreken. Al meer dan 100 jaar is Taxis Verts een grote speler op het vlak van personenvervoer in Brussels. Het bedrijf biedt een breed gamma aan B2C-mobiliteitsdiensten, zoals de on-demand taxiservice, naast B2B-diensten. Taxis Verts speelt voortdurend in op de behoeften en verwachtingen van klanten via verschillende kanalen.

Contact Horeca Bruxelles :

Fabian Hermans – Bestuurder

+32 475/ 66 34 83

tresorier@fedhorecabruxelles.be

Contact Taxis Verts :

Jean-Michel Courtoy – CEO

02/349.41.51 – 0475/85.80.80

jean-michel.courtoy@taxis.be