COVID-19

Update 09/06/2021

Collecto wordt tot nader order nog steeds opgeschort, afhankelijk

van de evolutie van de regels voor ‘social distancing’

Collecto : de gedeelde nachttaxi aan een miniprijs

Heb je de laatste metro gemist en zit je vast aan de andere kant van Brussel? Ga je vanavond uit en weet je niet hoe je terug thuis komt? Ben je van plan om naar huis te lopen, maar voel je je dan niet helemaal op je gemak? De veilige taxidienst en app van Collecto zijn er om u in deze situaties te redden.

Download de app van Collecto hier : 

Collecto, wat is het ?

Een Collecto reserveren is heel eenvoudig. Dit kan telefonisch op het nummer 02/800 36 36 of via een mobiele applicatie waarmee je een Collecto taxi kunt boeken. Je kan tussen 23.00 uur en 06.00 uur afgehaald worden aan één van de 200 MIVB-haltes in Brussel-Hoofdstad. Je kunt dan binnen de grenzen van het Brussels Gewest naar de gewenste bestemming reizen.

De prijs van een rit is € 5 per persoon als je een MOBIB-kaart hebt, anders € 6.

Deze dienst is perfect complementair aan bussen, trams, metro’s en ander openbaar vervoer wanneer ze niet meer rijden. Met een simpele smartphone en een creditcard of contant geld kunt u op elk moment en in alle veiligheid naar huis.

De diensten van Collecto

Collecto verzekert al jouw nachtelijke verplaatsingen binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Je bestelt jouw gedeelde taxi via de smartphone-applicatie of per telefoon en deze komt dan tussen 23.00 uur en 06.00 uur op het uur of op het uur en half aan.

De voertuigen die het taxibedrijf aanbiedt, zijn allemaal verschillend maar allemaal comfortabel. Minibusjes, klassieke taxi’s, hybride voertuigen, elektrische voertuigen, etc. Je kunt met een prettig en veilig voertuig naar huis terugkeren.

Sommige mensen denken misschien dat dit tot oneerlijke concurrentie leidt in vergelijking met de klassieke taxi’s. Integendeel, de Collecto-dienst wordt door de Taxis Verts uitgevoerd. Het project wordt ook ondersteund door de Brusselse regering en de MIVB. In tegenstelling tot Uber haalt Collecto klanten na hun reservering bij een halte op en zet ze bij hun thuis of andere adres naar keuze af. Deze dienst is dus een voordeel voor de taxibranche en geen bedreiging.

Dus ja, als je een Collecto neemt, ben je zeker niet de enige. Collecto brengt reizigers samen die vanaf dezelfde haltes of haltes in dezelfde buurt vertrekken en groepeert de ritten. Deze dienst is dus niet identiek aan die van een klassieke taxi. Het is een gedeelde taxi, waar je bovendien leuke ontmoetingen kunt mee maken.

Prijs van een Collecto

De prijs is heel eenvoudig. De prijs van een rit bedraagt ​​€ 5 voor een passagier met een MIVB-jaarabonnement, € 6. De prijs staat vast en is niet afhankelijk van het aantal afgelegde kilometers. Je kunt aan boord contant betalen maar ook met creditcard, nadat je deze aan jouw account hebt gekoppeld voordat je je bestelling via de app doet. Collecto nemen is een goedkope en eenvoudige oplossing om je te verplaatsen.

Collecto-Haltes

De lijst met Collecto-haltes is vrij lang, er zijn er ongeveer 200. Van Elsene tot Etterbeek via Molenbeek, Schaarbeek en Woluwe, er zijn haltes op elke hoek. Je zult er daarom zeker een in de buurt vinden. Elk ophaalpunt komt overeen met een halte van het openbaar vervoer:

• bij metrostations,

• op stations,

• bij bus- en tramhaltes,

Voornamelijk waar een halte van de NMBS of MIVB is.

De meest bezochte haltes zijn het Noordstation, Centraal station, De Brouckère, Zuidstation of aan de VUB waar veel studentenfeesten worden gehouden.

Om een ​​Collecto-halte te vinden, hoef je alleen maar op het bord onder de naam van de halte te kijken. Als de transportdienst je daar kan ophalen, wordt dit duidelijk vermeld. Anders kan je via de app op de kaart de dichtstbijzijnde haltes bekijken.

Vind de dichtstbijzijnde halte:

Een Collecto bestellen

Reserveren is nog nooit zo eenvoudig geweest als met dit concept. Om te beginnen, moet je ofwel 02/800 36 36 bellen of de mobiele applicatie downloaden. Je boekt dan jouw Collecto door de volgende gegevens te geven:

—  Het nummer van de halte waar je wil dat wij je ophalen

—  Het uur (of uur en half) waarop je wilt vertrekken

—  Jouw contactgegevens zoals jouw adres, naam en telefoonnummer.

—  Het adres waar je heen wilt

—  Het aantal passagiers (4 maximum)

—  Als je een MIVB-abonnement hebt

Nadat de gegevens zijn ingevoerd in de applicatie, kan je kiezen om de chauffeur direct te betalen of jouw creditcard via de app te gebruiken. Als je telefonisch bestelt, moet je altijd contant betalen.

Je kunt op elk gewenst moment bestellen, maar het is aan te raden om minimaal 20 minuten voor het gewenste uur van ophaling te doen. Indien je geen smartphone hebt om de applicatie te gebruiken, kan je ook bellen naar 02/800 36 36 om jouw Collecto te reserveren.

collecto nl schema

Tussen de geplande ophaaltijd en 15 minuten later komt de Collecto-chauffeur aan bij de gewenste halte. Je bevestigt jouw naam en stapt in de auto, alleen of met andere passagiers op een rit die ongeveer dezelfde route omvat. Vervolgens word je gevraagd om te betalen als je dit nog niet via de app hebt gedaan. Je laat hem je Mobib-kaart zien als je die hebt. Je kunt dan goed geluimd je rit maken en de chauffeur zal je afzetten op het gevraagde adres in Brussel.

Heb je een probleem en moet je de reservering annuleren? Dit kan altijd tot 20 minuten voor het geplande uur van ophaling. Het enige dat je moet te doen, is annuleren op dezelfde manier als je hebt besteld. Een simpel telefoontje via het door jou bestelde telefoonnummer of een simpele klik op de app en je reservatie wordt geannuleerd.

Veelgestelde vragen

Collecto is het jaar door actief, behalve tijdens de nacht van 24 en 31 december.

Nee, Collecto rijdt alleen binnen de 19 gemeenten van Brussel.

  • Je hebt via de app geboekt: je kunt jouw Collecto tot 20 minuten voor de reserveringstijd annuleren in de Collecto-app.
  • Je hebt telefonisch gereserveerd: bel 02/800 36 36 met hetzelfde telefoonnummer dat je gebruikte om te reserveren en annuleer jouw bestelling tot 20 minuten voor de reserveringstijd.

Tot 20 minuten voor de reserveringstijd kan je jouw bestelling telefonisch of via de Collecto-app wijzigen. Tijdens de rit kunnen geen wijzigingen gebeuren.

Je moet alleen maar wachten op jouw Collecto bij de halte, want jouw Collecto komt aan. Collecto haalt de eerste persoon van de gegroepeerde rit op op het moment van reserveringstijd. Ben je de tweede, derde of vierde persoon in de gegroepeerde rit, dan komt de Collecto binnen 15 minuten na de reserveringstijd aan bij jouw halte.

De daadwerkelijke ophaaltijd is binnen 15 minuten van de geplande tijd. Sta echter op het afgesproken tijdstip aan de geselecteerd Collecto-halte, misschien ben je de eerste die aan boord gaat. Om er zeker van te zijn dat je de juiste Collecto taxi neemt, dien je de chauffeur altijd de naam te geven waarop je de reservering hebt gemaakt.